Beste Wijkbewoner,

Al enige tijd is de gemeente Helmond bezig met veranderingen in de stad, de wijken, haar parken, groenvoorzieningen en speelveldjes. In het kader van het stimuleren van de bio- diversiteit, het vergroenen van de leefomgeving en het bevorderen van spel en spelen, is er een nieuw maaibeleid gekomen en zijn vele oude speeltoestellen vervangen door houten veilige speeltoestellen. Ook burgers, wijkbewoners worden steeds meer betrokken bij het wel en wee van de wijk.

Ook het Preventieteam van de Apostelwijk, is in overleg met de gemeente Helmond bezig om het voormalige Apostelpark een mooie opknapbeurt te geven.

Hierbij een kort update wat er zoal is gedaan en wat er nog gedaan moet worden:

  • In 2022 en 2023 zijn er naar aanleiding van de speel-enquête, nieuwe houten kindvriendelijke speeltoestellen gekomen, een omgewaaide boom en stapstenen zijn in de wadi’s als speel- en klauteropjecten erbij gekomen.
  • De Jeu de Boulesbaan heeft een nieuwe toplaag gekregen.
  • Om weer fleur en kleur in het park te krijgen en het bijen en vlinderbestand te ondersteunen, heeft de gemeente een nieuw maaibeleid in Helmond en dus ook in de wijk en het park opgezet. Een aantal bloemenvelden worden in het komende najaar kort gemaaid, geploegd en geëgd om opnieuw ingezaaid te worden voor het voorjaar en zomer 2025.

door het natte voorjaar kon er nu niet gemaaid of extra bloemen gezaaid worden, maar in het najaar zal dat weer gaan gebeuren. Het gras van het voetbalveldje is wel bijgezaaid.

  • In samenwerking met een aantal wijkbewoners is er een tuingroep samengesteld die lichte aanvullende tuinklussen en schoonhouden van het park op zich zullen nemen, zoals het bijzaaien van het voetbalveldje en via het Buurtpreventieteam overleg houden met het gemeentelijk groenonderhoud. Het gemeentelijk groenonderhoud is en blijft verantwoordelijk voor het onderhoud van het van park.
  • De Apostelwijk heeft haar naam te danken aan Kardinaal van Enckevoirt, een plaatsgenoot van geboorte en tevens stichter van het Apostelhuis en Apostelhoeve. Om onze naamgever van onze wijk in ere te houden en het historisch belang van ons park te benadrukken, willen we het park het “van Enckevoirtpark “ gaan noemen. De gemeente Helmond is akkoord. Aan het park zijn geen woonadressen verbonden.

Categorieën: Nieuws